BlogGevulde Speculaas Muffins

Gevulde speculaas muffins

Nu het weer december is willen we graag een heerlijk recept met jullie delen. Gevulde speculaasmuffins.
Hoeft niet perse in december, ze smaken het hele jaar prima natuurlijk.

 

Ingrediënten voor 12 muffins:

Voor het speculaasdeeg:

200 gram amandelmeel
30 gram kokosmeel
1 eetlepel psylliumvezel
3,5 eetlepel koek en speculaaskruiden
4 theelepels bakpoeder
Snuf zout
140 gram ongezouten roomboter
2 eieren
Eventueel wat zoetstof

Voor het amandelspijs:

100 gram amandelmeel
Rasp en sap van biologische citroen
1 losgeklopt ei
Snufje zout

Bereiding speculaasdeeg:

Meng  het amandelmeel, kokosmeel, psylliumvezels, koekkruiden, bakpoeder en zout in een kom. Laat de boter smelten en voeg het samen met de zoetstof en de eieren tot een smeuïg deeg.
Maak een rol van het deeg en rol het in plastic folie. Laat minstens 3 uur rusten in de koelkast. Beter is een hele nacht, zodat de smaken goed intrekken.

Bereiding amandelspijs:

Meng alle ingrediënten in een kom, maak er een bal van en rol het in plastic folie. Ook dit moet je minstens 3 uur laten rusten in de koelkast. Beter is een hele nacht.

Verwarm de oven voor op 180 graden. Gebruik een siliconen muffinvorm, zodat ze er makkelijk uit te halen zijn. Neem 2/3 van het deeg en verdeel het over de vorm. Maak een mooi rond holletje, zodat daarna de amandelspijs erin kan. Vervolgens afsluiten met de rest van het deeg.

Bestrijk met wat ei.

Bak 20 minuten of tot ze gaar zijn (iedere oven is verschillend) laat 5 minuten rusten in de vorm en laat ze rustig afkoelen op een rooster!

Genieten maar.

 

Klik HIER voor de benodigde producten.